Izleti

Pored fenomenalnog doživljaja u samom Tijanju, možemo Vam ponuditi i raznovrstan sadržaj u vidu poludnevnih i celodnevnih izleta. Destinacije u nastavku možete samostalno posetiti i kombinovati prema Vašim željama. Ukoliko biste želeli organizovano posetiti, turistička agencija White Eagle Travel organizuje jednodnevne izlete u okruženju. Za sve informacije i datume možete nas kontaktirati.

Manastir Sv. Trojice

Crkva manastira Sv. Trojice je po svojoj arhitekturi najlepši hram u klisuri smešten na jugozapadnim padinama Ovčara. Manastir je 1967. godine stavljen pod zaštitu države kao spomenik kulture od velikog značaja.

Manastir Sretenje

Manastir Sretenje se nalazi u Dučalovićima, pod samim vrhom planine Ovčar na 800m nadmorske visine. Jedinstven je zidni ikonostas koji se ne može naći ni u jednoj crkvi u okolini a i inače je retkost u crkvama u Srbiji.

Potpećka pećina

Pećina se nalazi u selu Potpeć, kraj Zlakuse, nedaleko od Užica. Ulaz u pećinu spada u red monumentalnih dela prirode. Smatra se da je bila čovekovo stanište još za vreme neolita.

Zlakusa

Podjednako udaljena od tri glavna grada (Beograda, Sarajeva i Podgorice), sa svih strana okružena brdima. Poznata je kao selo grnčara, veliki broj domaćinstava se bavi ovim zanatom ne dozvoljavajući da ode u zaborav.