Turizam i Tijanje

Jedan od najrasprostranjenijih oblika turizma bez sumnje je turizam koji se razvija u prirodnom okruženju. Interesovanje za rekreaciju na selu počelo je još u XIX veku sa razvojem industrijskih gradova, kao reakcija na svakodnevni stres ljudi. Razvijenost ruralnog turizma zavisi od lepote krajolika, kulturnog nasleđa, kao i aktivnosti i posvećenosti meštana.

Takođe, vrlo bitne karakteristike su mirna sredina, odsutnost buke, očuvana okolina, komunikacija sa domaćinima, domaća hrana i upoznavanje sa svakodnevnom dinamikom života. Turistima je omogućen kontakt sa prirodom i upoznavanja sa načinom života lokalnog stanovništva.

Sve ovo možete pronaći u našem odmaralištu Tihi brežuljci u Tijanju. Udaljeno je samo nekoliko kilometara od centra Guče, u opštini Lučani. Mesto koje broji oko 200 stanovnika, okupiralo je pažnju javnosti kada se priča o čudotvornom delovanju starog hrasta u selu proširila među ljudima. Ono što je sigurno i što su dosadašnja proučavanja pokazala je odličan kvalitet vazduha. Na području sela postoji 5 vrsta pozitivnih vazdušnih strujanja koja povoljno i preventivno utiču na: imunitet, endokrini sistem, metabolizam, nervni sistem, disajne organe, lečenje anemije i nesanice. Uz mir i lepote predela, više nego dovoljno razloga da se uputite ka našem odmaralištu.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *